I naturen kan du finne en mengde aktiviteter for barn og ungdommer. Der finner dere opplevelser som ligger og venter på barna og hele familien som er morsomme også om du skulle være langt eldre.  Hvem husker ikke hvor svimmel en ble når en la seg ned og rullet utfor en gressbakke og hvor spennende det kan være å følge et dyrespor og gjette på hvilket dyr det er. Mye kan oppleves i egen hage og bakgård. Naturen er jo over alt.

Barn syns dette er moro og de lærer så mye av det også det å ta hensyn til det som spring og flyr og gror som Einar Skjæråsen skrev et så herlig dikt om.

Tenke seg at alt dette kom fra et lite frø vi puttet i ei lita potte mars

Jeg har hatt flere klasser på barnetrinnet med ut i skauen for å lage Landart av det vi finner. Når vi har vårens tur med ungdomstrinnet konkurrerer de om å lage de flotteste figurerer av sand, tre og annet de finner og samarbeider strålende om oppgaven. Det blir herlige bilder å ta med seg hjem.

Last ned Bucketliste for barn og ungdom:

Det engelske National Trust har laget en liste over 50 ting å gjøre før du blir 11 3/4 . Den kan lastes ned og tas med på hytta eller søndagsturen. Den er på engelsk men det kan jo ungene ta som en utfordring eller man kan lage sin egen versjon på norsk.

Listen som viser de 50 aktivitetene
50 ting å gjøre før du blir 11 3/4

 Listen vekker minner hos oss godt voksne og vil sikkert inspirerer foreldre som trenger ideer til aktiviteter for barna. De større ungene kan gå gjennom listen selv og hjelpe de yngre.

Kanskje lage et poengsystem med premier?

Følg linken og se hva du syns. Ihvertfall ble jeg begeistret.

https://www.nationaltrust.org.uk/features/50-things-to-do-before-youre-11–activity-list

Pin It on Pinterest

Share This