Bruk eddik som ugressmiddel – dette er vel det beste og pengebesparende hagerådet så langt… og det tar knekken på Brunsneglen også

Vi kjøper oss fattige på dyre og giftige sprøytemidler som er farlige for insektene, hund og katt og oss. Vi står timevis med høytrykksspyleren og vasker bort gress og alger. Istedenfor kan vi bruke det vi har i kjøkkenskapet. Vi kan bruke eddik som ugressmiddel. Bland eddik ut i forholdet 1 del eddik til 2 deler vann, eller 1 del til 4 deler vann (begge deler virker) kan sprøytes rett på ugress i singelen og andre steder der vi ikke skader planter vi vil ha. Eddik koster ca 24,-  literen mot ugressmiddel som koster 233,-.  Jeg bruker helst 35% eddikessens når jeg finner det i butikken. Litt dyrere men sterkere og virker raskt. Dette blir en billig og grei måte å fjerne ugresset på. Eddik er prøvd ut og virker godt. Ugresset sprøytes og 3 dager etter kan du lett ta bort den døde planten.

Edikkessens 35 % blandet 50/50 med vann tar knekken på det meste av ugras

Eddikessens og Brunsnegle egg

De mest iherdige planter som f.eks Skvallerkål må behandlingen gjentas som en metode for å trette ut plantene. Løvetann har en svært dyptgående rot. Den bør stikkes og dras opp for hånd. Brennesle er lett å luke og lett å finne røttene i jorda. Mye Brennesle betyr at du har god jord der den gror.

En annen ting som bør nevnes er at du bør sjekke værvarslet. Jeg var ute og sprøyta en kveld nå nylig, og rett etterpå høljet det ned. Da vil jo eddiken skylles av og effekten blir null. Best er om det blir noen dager med opphold.

Løvetann og annet ugress i plenen bør fortsatt fjernes med stikke da eddik blandingen lager store brune flekker. Flaskene som vi kjøper vindupussemiddel på er de beste og mest holdbare å bruke.  Helt unødvendig å kjøpe egne til dette, men merk de godt. Har du større områder anbefaler leserne sprøyta fra Biltema.

Til slutt vil jeg nevne at i det siste har jeg blitt litt lat i hagen. Derfor når jeg var ute og sprøytet for ugress med eddikken min så dusjet jeg de Brunseglene jeg kom over også. Det tålte de ikke særlig. Lettere og raskere metode finnes vel ikke?

Pin It on Pinterest

Share This