Når vi skal tegne en hage blir det best helhet om gjerder, boder og andre småbygg i hagen passer til huset og den hagestilen som er valgt. Det er moro å få tegne disse byggene. Da kommer arkitekten i meg frem for å leke.

Hekk og pergola

Hekk med bro, kunstig bekk og pergola

Hekken med bro over, var et problemområde hvor det var et vannhull i hagen der vi ville ha hekk. Løsningen er å spille på lag med naturen. Så vi laget en åpning i hekken. den ville uansett vantrives der vannet samlet seg. Pergola markerer plassen og gir høyde og noe skjerming.

Så laget vi bro for liksom å bruke vannet/bekken og så fikk vi noe fint i hagen og en spennende åpning i hekken. Små barn liker kortreiste fisketurer :)

 

 

 

Paviljon bygg for hage © Tone Minde

Drømmeplassen. Paviljong med klatrerose på vire

 

Pergola i tre

Luftig og lett skjermet Pergola

 

 

 

Dette går vel litt over begrepet småbygg men her synes jeg vi har fått til en fin greie med norsk naturstein møter Italia sine flotte buede trapper.

NNatursteinstrapp og tilbygg

Naturstein med inspirasjon fra Italia

 

Dette klatrestativet som egentlig ikke trenger noen plante på seg er nesten som en signatur for meg. Den blir flott i sort og tenk deg den med en hvit Klematis klatrende oppover.

 

Klatreplanter

Det sorte tårn til klatreplanter

Jeg har laget byggetegning på den. Om dere har lyst på en slik sender jeg en detaljert  byggetegningen til deg for kr. 198,-

Pergolaer bør planlegges og tegnes opp før de bygges. De kan også tilpasses til huset og hagestilen både ved valg av materialer og formgivingen. Pergolaer kan lages i tre og beises eller forbli ubehandlet vakre og gråe. En moderne og luftig løsning er å bygge den i galvanisert stål. Får den tak av glass eller seilduk sitter vi tørt under den og det er godt å komme bort fra solen av og til selv for oss nordboere.

Pergola, pilevegg og bambus til skjerming

Pergola, pilevegg og bambus til skjerming

 

Inngangsparti m skifer og krukke

Inngangsparti med skifer, liten hekk og krukke

 

Murer, krukker og benker bør holdes i samme stil for å få helhet i hagen. Når vi bruker og gjentar materialer og farge gir vi følelsen av at det er større enn det egentlig er og det blir ryddig og lekkert.

Parkfølelsen med steinbenk og sort pergola

Parkfølelsen med steinbenk og en lett, sort pergola

Krukken og den sorte pergolaen er gjentatt flere steder i hagen. Muren svinger seg på samme måte som steinbenken. Høye staselige Søylebøk gir høyde og vi planter til med frodige skogsplanter under. Lettstelt og staselig som en park. Søylebøk finnes i lys grønn, mørk rød og nesten sort og er høye og smale trær.

Til slutt en port. Denne passer til et større Skipperhus med valmet tak i to etager. SMijernsjerde holder porten sammen med resten. Dette gjerdet går mot uthus på begge sider.

Port til Skipperhus på Sørlandet

 

 

Pin It on Pinterest

Share This