Når vi nå har fokus på miljø tar vi de grønne tankene også med ut vår egen hage. Vi ønsker å lage en sunnere grønn hage. Så hvordan lage en sunnere grønn hage? 

”Det er bevist at hager er bra for bestanden av Bier, fugler og andre skjøre arter.  Før var alt av dyr og innsekter fiender i hagen. Heldigvis har dette snudd helt om. Det er snart like sosialt uakseptabelt å se folk sprøyte med gift, på alt som rører seg, i hagene sine, som å røyke foran barna sine”. Redaktøren i The Garden, Chris Young.

Den siste hagetrenden er å skape store flytende bed av prydgress og stor stauder, som igjen produserer mye frø og gir trygge miljøer for småkrypene. Den grønne plenflaten som dominerte hagene, blir nå borte og erstattet med større staudebed, vann- og fuktige områder og skygge- og skogsplanter som er langt mer miljøvennlig og spennende.

Gjenbruk og natur

Gjenbruk og natur

 

Hvordan gjøre hagen grønn og sunnere?

Det er flere grep vi kan ta på veien mot å få en ren hage som inviterer dyr og insekter inn. Vi rydder ikke så grundig opp i hagen før vinteren fordi vi vet at da tar vi bort beskyttelse for insekter og planter. Planterester vil gi beskyttelse og naturlig nedbrytes i jorda når våren kommer. Vi lager vår egen kompost av hageavfallet. Dette er en langt enklere prosess enn varmkompost hvor mat avfall er med.

 

Å dyrke sin mat giftfritt.

Igjen vil vi dyrke vår egen mat og ut og leve i hagen vår og da vil vi ha det giftfritt. Bier og andre innsekter ser vi som en del av livet i hagen og ønsker dem velkommen. Barna skal kunne løpe barbent i gresset og spise det som gror der uten å få i seg giftstoffer. Vi ønsker marihøner, biller, mark og andre spennende kryp med fascinerende liv og navn. Tenk å være tre år og ha en venn som heter Skolopender :)

Innsektshotell

Pin It on Pinterest

Share This