En pergola med lysranke viklet rundt

En pergola med lysranke viklet rundt

Vinterhagen kan brukes og bør brukes til fest! Lag vinterhage fest for store og små. Snøen skaper spennende former og lyset kaster flotte skygger. De uhøytidelige møtene vi har med venner og naboer i den lyse årstid er mer skjeldne når vi haster inn i varmen. En fest i vinterhagen er flott minnebygging. Men hvordan lage vinterhage?

Innviter til vinterhage fest.  Pynt med fakler og lanterner. Om det er nok snø kan snøen formes til benker, bord og grav ut nisjer til lykter. Om gjestene kommer på ski, så er det ekstra morro å lage skistall og pynt med norske flagg. La tente lykter vise vei inn i hagen. Disse kan settes opp på stoler eller snøtopper eller henges i trærne. Utelysene vi bruker i julen kan strekkes i trærne eller rett og slett legges i ei vase oppe i et bed eller i et mørkt hjørne. Plasser lysene litt utenfor området vi oppholder oss i så føles alt større og vi blir ikke blendet av lysene.

Det trenger slettes ikke være kostbare ting vi bærer ut i hagen. Syltøyglass med en streng rundt er flotte lykter. Gamle filleryer er flotte på bakken og til å sitte på. De gamle ullteppene isolerer godt. Helt vanlig fakkebokser i en snønisje kaster magiske skygger. Husk det er mørket og skyggene som dominerer denne festen.

Hva serverer vi

En slik fest bør være enkel å gjennomføre. Server Gløgg med litt nøtter og rosiner ved siden av. Kjeks og småkaker holder lenge. Om vi er mer sultne server småpizza, gjerne de enkle laget på pitabrød, er særlig populære hos ungdommene og lett å spise med votter på.  Ungdommene er glad for en kopp varm solbærsaft. Hva en serverer avhenger av formen på festen og gjestene. Engelskmennene er gode på varme små paier, innbakte pølser og mye annet lettspist håndmat om en skal løfte nivået på maten. Men gjør det enkelt,  lyset  og vinteren vil skape stemningen nærmest alene.

Bålplass

En bålplass er et must. Plasser den gjerne tryggt innerst i det rommet som lages til. Lag sitteplasser rundt bålet og legg ut tepper og pelsstykker. Sitteunderlag under gir ekstra isolasjon om vi skal sitte lenge. Gamle filleryer er flotte å legge ut. Har en ikke snø nok eller rett underlag for bålet, så er et bålfat greit å plassere der det passer. Gode 60 cm kubber, gjerne eik varmer godt og lenge. Vi har brukt en støpejernwok som bålfat. Er det ordentlig kaldt kan den store hageparasollen faktisk gi en lunere plass med gode snøkanter rundt.

Magisk lys fra bålet

Magisk lys fra bålet får tenåringen til å bare sitte en stund

Ideer til vinterfest i hagen

Vinterfest for de minste

En slik samlingstund for de minste i gata og foreldrene, er topp på en lørdag før leggetid. Server Boller og varm saft og eller kakao.  Pass på faklenes plassering når det er småbarn eller bruk bare lykter. Er det en flott og vellykket kveld kan gjerne de voksne møtes igjen til en god prat etter de små har lagt seg.

Nabofest

Få med deg naboene i gata på å lage vinterhagefest. Del oppgavene mellom dere og skap en hyggelig aktivitet og kansje tradisjon i nabolaget.

Vinterhage fest på jobben

En samling ute i vinterlyset kan skape en annerledes ramme for firmafesten og være en start eller avslutning for seminaret , møtet eller kurset som har vært.

Julefeiring

Det begynner å snø når gjesten kommer. Perfekt!

Det begynner å snø når gjesten kommer. Perfekt!

Vi bruker hagen til å åpne julekvelden. Når kirken ringer julen inn møtes vi i hagen til litt godt i glasset og en hyggelig prat før vi går inn til dekket bord.

Familefestene vi har i mellomdagene kan jo holdes ute og kansje nye tradisjoner lages?

Et dryss med snø og lysslyngen dandert rundt pergolaen. Velkommen !

Et dryss med snø og lysslyngen dandert rundt pergolaen. Velkommen !

Natursti, gjerne på ski, snøballkasting på blink, skattejakt, sangleker arrangeres for å ha det morro og holde på varmen.

Vinteren, mørket, bålet og lyktene vil automatisk skape en dempet rolig ramme rundt møtet mellom mennesker uansett anledning.

 

Pin It on Pinterest

Share This