Hvordan få en fin Tujahekk hos Minde hagedesignKlipping av hekk

Det er mulig å få en kjedelig tujahekk til å bli en flott ramme i hagen eller bakgrunn for andre vekster som er både vakker, skjermende og stilig. Den utskjellte hekkplanten vokser seg fort til et godt utgangspunkt for en riktig stilig hekk om den bare får litt ekstra hjelp på veien. Klipping av hekk er ikke så vanskelig.

En Tujahekk som har vokst en tid har fått definerte stammer, gjerne tykke fine stammer. Bare at de er gjemt bort under alt det grønne. En slik hekk skygger for seg selv og de vekster være seg plen eller annet så de sliter under mangel av lys og luft.

Hvordan går du frem

Legger en seg ned på alle fire og klipper bort de nederste grønne grenene og rens opp så du får frem stammene, så er mye gjort. Ta gjerne godt i. Klipp gjerne til plantene og gi de en mer definert form når du først er igang. Ta toppene og gjør dem flate eller avrundet alt etter hvor formell du vil ha formen. Har du funkishus er rette topper og nærmest firkantede former riktig. Mer avrundet om du har en frodigere og gammeldags hage, om vi kan kalle en typisk rose og staudehage det slik.

Når dette er gjort har du en langt penere og ganske stilig start på en flott hekk. Gi den gjerne en toppdressing av kompost og eller gjødsel og vann godt.

Trinn to for å gjøre det frodig og lekkert

Hvordan få frem flotte stammer på Tujahekken hos Minde HagedesignNå har du sluppet til lys og luft og andre planter vil lettere trives nær Tujaen.  Vil du kanskje plante noe foran hekken som hekken vil være med på å fremheve, med sin rolige mørke farge.

Hvite roser vil være flott foran Tujaen og klatreplanter som Klematis eller kaprifol vil bli  en fin samplanting når de klatrer opp Tujaen. Rådhusvillvin er flott om den holdes i sjakk og ikke får ta over.

Bildet viser planter som passer godt sammen med en Tujahekk og som vil gi en frodig front til hekken. Hosta, Stormarikåpe, Bregner og forskjellige Prydgress og Allium ( stor lilla kuleformet, løkplante er flott inne i et slikt bed).

Planter som vil passe sammen en Tujahekk hos Minde HAgedesign

Bildene her er tatt av min venninne Signe Berit Moghus som har gitt flere kjedelige Tujahekker og deres omgivelser et nytt og langt penere liv .

Pin It on Pinterest

Share This