Lavendelens egenskaper. Hvordan bruke Lavendel mot Flott, Skorpioner, mygg, for å få bedre søvn, duft og massasje.

 

Lavendelens egenskaper er duft og evne til å holde småkryp borte

Lavendelen i sin mest kjente variant

At Lavendelen dufter behagelig er noe de fleste har fått med seg men den har flere nyttige egenskaper som er lurt å lese seg opp på. Den mest kjente av Lavendelens egenskaper er  duften som er beroligende og gir avslapning og kan bedre søvnen. En dråpe Lavendelolje eller vann på puten til barnet skal hjelpe til å roe ned for natten. Selv tenåringer reagerer positivt på dette. Jeg har prøvd :)

Lavendel til massasje

Som massasjeolje virker den særlig beroligende på stressa muskler og om du ikke får noen til å massere deg så smør på litt olje selv før du legger deg.  Om du blir massert så ikke dusj  bort oljen før neste dag.

I Provence legges tørket Lavendelbuketter i vinduskarmen for å unngå kakelakker og andre småkryp. I Afrika selges Lavendel i mange former i jaktbutikkene. Lavendelolje dryppes blant annet i ytterkant rundt leirbålet for å holde Skorpionene borte menneskene.  Skorpionene vil trekke til bålet pga av lyset fra flammene.

Lavendel mot fluer innendørs

Jeg legger tørkede blomsterhoder i små glass og setter i vinduskarmen om sommeren. Da holder fluene seg borte. Vi drypper oljen i telysene ute for å jage på myggen.

Lavendel mot Flått, Kinnflått eller Skaubjønn som det også heter.

Om du beveger deg i skog og mark så er du sikkert klar over faren for Flåttbitt. Jeg er overbevist om at Lavendelolje hjelper. Den smører jeg på kanten av buksen eller sokkene, kragen og genserermene og de stedene Flåtten vil komme til. Da er jeg ikke særlig attraktiv for Flåtten.

Lavendelens egenskaper

Den lyse gråe blåfargen har gjort Lavendelen til en vinner i Shabby shick hagen

Lavendel til behandling av husdyr

Hunden og katten blir jevnlig dryppet med olje i nakken. I nakken for der vil den ikke komme til å slikke det bort. Jeg opplever i hvert fall at de ikke får noe særlig på seg eller noe Flått som fester seg etter å ha vært flink til å dryppe dem. Jeg bruker oljen til Bodyshop da den er ferdig blandet og ikke så sterk som konsentrerte oljer er. Ellers anbefaler jeg å bruke en ordentlig såpe med Lavendel i dusjen til den daglige tilførsel av Lavendelens gode egenskaper. Særlig om en er mye ute i naturen i kontakt med de små plagerne.

For mer informasjon om Lavendelen: http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/lava_ang.htm

 

 God sommer!

Pin It on Pinterest

Share This