Tone Minde – Botanisk Illustrasjon

Tone Minde er utdannet grafisk formgiver og hagedesigner. De siste årene har hun studert Botanisk kunst. Som helt ung var det knoppen på en løvetann som fanget hennes oppmerksomhet og hun følte seg helt alene om det å gå så inn i detaljene til blomstene. I 2006 på Chelsea Flower show fikk hun møte Botaniske kunstnere og se de fantastiske bildene deres. Muligheten til å studere Botanisk kunst fikk hun da Gaynor Dickeson arrangerte kurs i Åsgårdstrand. Tone har deltatt der flere ganger og deltatt på Gaynor’s kurs i hennes hjem i Bosham. Hun har også gjennomført et kurs over to år i regi av Gaynor Dickeson.

Kurset er bestått og diplom mottatt.

Hun er en av få botaniske kunstnere i Norden.

Botanisk kunst vektlegger plantens eller blomstens estetiske utrykk og er uten all den informasjon en botaniker krever. Det er mer lagt vekt på den estetiske verden man finner i planten eller blomsten. Botanisk kunst utføres for det meste i akvarell og blyant eller fargeblyanter av en slik kvalitet at man pleier å kalle det å male med fargeblyanter. Tone arbeider mest med fargeblyanter. Teknikken krever nøyaktighet og det er høye krav til gjengivelsen av motivet.

Tone tar oppdrag, selger original kunst og trykk av bildene

Bestilling av illustrasjoner

Du kan bestille print av mine illustrasjoner. Pek på bildet du ønsker og angi datoen du ser i bestillingskjema på denne siden.

Řnsker du å få et bestemt blomst eller frukt stilleben malt så kontakt meg på denne siden.

10 + 3 =

Pin It on Pinterest

Share This