Fra idémøte til ferdig renovert hage

Hovedplaen. 

 Idèmøte

Vi går gjennom hagen og finner løsninger tilpasset deres ønsker og hagens muligheter.

Møte i hagen hvor vi ser på muligheter og løsninger. Det er moro å sammen ha en god idemyldring, på stedet og finne beste løsning for akkurat din hage. Jeg lærer noe nytt hver gang og dere får ny inspirasjon til hagen sin.

Kan følges opp med notat og skisser. Normalt tar et idèmøte ca 2 timer.

Totalplan for hagen

En hovedplan lages i målestokk 1:100 eller 1:50. Den leveres sammen med et  følgenotat  som punktvis forklarer materialforslag og planter og annet av detaljer. Notatet går vi gjennom sammen.

Detalj- og miljøtegninger som viser hvordan rommene i din hage kan bli. Dette kan være gjerder, hagestue, hagerom hvordan veranda møter terreng og plassering av garasje. Dette kan være et supplement til en hovedplan eller som en selvstendig tegning. 

Plan for en mindre del av hagen, et enkeltstående bed, innkjørsel, veranda, detaljer som porter, boder med mer.

Å finne rette planter til din hagestil eller områder som er utfordrende å få til, er slikt jeg kan bidra med. Den rette utformingen av gjerde eller boder og å finne de beste utelampene som står til husets arkitektur er også noe jeg gjør mye av.

 Prisen varierer avhengig av prosjektets størrelse.  Det går rundt 18 til 30 timer til en totalplan. 

 

Fjerntegning

Selv om du bor langt unna kan vi sammen lage en plan. Vi har telefonmøte eller via zoom eller Teams. Ved hjelp av bilder og god kommunikasjon går dette helt greit. Jeg har kunder fra Finnmark til  Italia. 

Miljøtegning til Byggesøknad

En detalj- eller miljøtegning kan også være et verdifullt vedlegg til eventuelle søknader og nabovarsler. Disse vil illustrere hvordan det blir når bygget, garasje, gjerder med mer er ferdig med planter, materialer.

Hjelp  til hageplanlegging

 

Et hageprosjekt, enten for å gjøre små endringer eller for å oppnå drømmehagen for ro og trivsel kan komme lettere i sving ved hjelp utenfra. Ta kontakt for å få hjelp til å planlegge hagen, tips om plantestell, løsninger for hage- og eksteriørbelysning, eller kanskje for full renovering av uteplass. Slik tilbyr jeg min hjelp til hageplanlegging hjemme hos deg.

 

  1. Vi tar en gjennomgang av din hage og ser på muligheter og løsninger.
  2. Du forteller meg dine ønsker og jeg gir deg ideer om hvordan din hage kan bli. Send meg gjerne bilder av detaljer og hager du liker.
  3. Sammen kommer vi frem til en god plan for din hage. Du sparer tid og penger på å ha en plan. Mine tegninger er et godt utgangspunkt for å innhente tilbud fra anleggsgartnere og beregne mengder materialer, jord og planter.

Hageveileder

Om du kun trenger hjelp til en mindre del av hagen eller en konkret problemstilling. Være seg valg av planter, å finne materialer som kan passe til ditt hus, plassering av bod og hagestue, skjerming for vind og innsyn med mer. Jeg er god på materialvalg i henhold til stil på ditt hus og på å finne kostnadsbesparende løsninger. Produktsøk for å finne de rette materialene til rett miljø i din hage.

Om ønskelig kan jeg bidra med veiledning og følge prosjektet for hagen deres. Hvordan og hvor mye avtaler vi nærmere. Dette innebærer kommunikasjon med utførende både før og under arbeidet.

Tone Minde er utdannet Hagedesigner og grafisk formgiver med utdannelse og praksis fra både England og Norge. Hun er hageskribent, holder foredrag og blogger om hage og hageplanlegging.

Kontakt

Pin It on Pinterest

Share This