10 kjappe steg på veien mot din grønne, friske og økologiske hage:

Flere og fler ønsker å dyrke sin egen mat i større eller mindre skala. Da er det jo ønskelig å skape en økologisk hage fri for gifter.

Banan. Vokser fort!
Bananplanten vokser og blir flott. Bladene kan du lage mat i.
Lag hekk av frukttrær
Lag hekk av frukttrær i din økologiske hage
  1. Lag en kompost binge for hageavfall og aller helst en varmkompost til matavfallet også. Har du barn kan en mark-kompost være et spennende og lærerikt økologisk hage prosjekt for hele familien. Komposten vil gi deg kortreist jord og gjødsel.
  2. Rydd bort alt du har av gjødsel og skadedyrbekjempende midler. Dette er spesialavfall. Hvem er egentlig disse skadedyrene og hva skal vi med spesialavfall i hagen?
  3. Har du planter som må sprøytes med gift, så spa dem opp og kast dem. Roser og avfall fra roser må brennes eller legges i restavfallet.
  4. Plant planter som tiltrekker seg sommerfugler og innsekter.
  5. Ikke rydd for mye opp før vinteren. Fuglene spiser frøene fra blomstene. Innsekter, mark og andre småkryp trenger et sted å overvintre. En kvisthaug i et hjørne kan gi hjem til en pinnsvinfamilie om du er riktig heldig.
  6. Mat fuglene og sett opp fuglekasser. Små barn og eldre gleder seg over småfuglene. Vi andre har noe å lære av dem.
  7. Plant matplanter, istedenfor eller sammen med blomster og stauder. Grønnkål er imponerende planter i krukker.
  8. Dyrk mat istedenfor plen. Mange matplanter er dekorative. Bærbusker og små fruktrær blir flotte hekker.
  9. Lær deg noen gode kjerringråd,som ofte har sitt opphav i  økologiens vugge. Samplantinger som hvitløk ved rosene holder bladlusa borte, eddikvann dreper ugress billig og greit osv.
  10. Les deg opp med lettlest litteratur som for eksempel heftet til Landbruksforlaget: Řkologisk Hagebruk. Google resten. Lykke til!
Plant grønnsaker i krukkene
Plant grønnsaker i krukkene

Pin It on Pinterest

Share This