Hvordan lage julekranser? Din egne personlige julekrans kan du lett lage selv. Ekstra hyggelig blir det om du innviterer venner med på kranselagedag.

Materialer til Julekranser
Materialer til Julekranser

Jeg inviterte til kreativt juleverksted i hagen helt i begynnelsen av desember. Tidlig desember bød på vakkert vær og alt lå til rette for en herlig dag sammen med gode venner i desemberhagen.

Mange ville være med å lage julekranser selv. Vi samlet naturmaterialer i skogen og hadde med egen julepynt som kunne gjenbrukes i kransene. Noen bandt kranser til dør og port andre til gravstedene de skulle pynte til jul.

Når du lager din egen personlig krans til gravstedene, blir det ekstra personlig om du fletter inn gjenstander som har tilknytning og gjør kransen din mer unik. Kransen trenger ikke være rund. Hjerteformede kranser er svært populart og de om de er litt skeive så er det bare flott. Vi samlet mye mose og kristorn. Kristorn vil like å bli beskåret og er flott med de røde bærene. Vi brukte vikletråd rundt halmkranser og festet mose og annet etter ønske i kransen. Limpistol er greit å bruke til å feste kongler og andre gjenstander.

Kransen bør ha en viss balanse i hvordan den komponeres og et fast grep når du vikler og fester grener er veien for en god krans. Ellers er det bare å prøve seg frem og hygge seg. Gløgg, pepperkaker og mandariner gjør det ekstra kos. Det ble to samlinger med kranselagedag hvor innbydelsen var å komme voksne og barn og lag kranser selv. Det ble en samling i min hage og en hos www.snefridshus.no i Reddal.Vi håper å lage en tradisjon av dette.

Dørkrans. nesten ferdig
Dørkrans. nesten ferdig

 

 

Pin It on Pinterest

Share This